2 Haziran 2009 Salı

Bu reklamı kınamazsam olmaz !

Resmini koyarak başlamak bir lahza aklımdan geçti ama eleştiri sebebimi pekiştirmiş olurum diye vaz geçtim.


Eskiden daha dikkatli izlerdim reklamları ve beklide daha çok.


A.Y. doğdu doğalı zaten pek TV izlemesekte arada açtığımızda da pamuk şekerinin sıhati açısından reklamların ne kadar zararlı olduğunu düşünerek, reklam çıktımı direk kanalı değiştiriyorum. Bu sebeple daha yeni fark ettiğim bir reklamla ilgili bir yazı yazmayı düşünürken, reklam kendini yenilemiş ama eleştiri konumdan hiçbir şey yitirmemiş olarak tekrar karşıma çıktı.


İyi o zaman bende iki kat eleştirilerimi yolluyorum ! ! !

Daha da uzatmadan içeriğe geçiyorum.

Reklam : pınar sucuk reklamı.

Hani şu illa ki diyen reklam.


Yani bu bir yiyecek reklamı elbette ürünü gösterecek lezzetli diyecek ama o kadarda insanın gözüne soka soka, kokusunu TV nin karşısındaki şahıslara duyurmaya ne gerek var.


Alan vaar alamayan var.

Büyükleri düşünmüyorum zaten de canı çeken çocuklar benim düşündüklerim.
Bilmiyorum anne olduktan sonramı daha hassaslaştım bu konuda.
(yok yaaa, ben önceden de sinir oluyordum ama bu mevzuyu dillendirecek bir bloğum yoktu galiba :) )

Yok yani pişmiş halini bile gösterse, yanında nasıl yumurta yapacağını, o yumurtaya ekmeğini nasıl batıracağını, o lokmayı ağzına nasıl götürüp yiyeceğinide göstermeye gerek yok ki!!!!!!!
Çok sucuk seven biride değilim, olursa yerim ama tokken bile insanın canını çektiriyorlar.

Yani aslında bu şirketin reklamcılarını tebrik etmek lazım. Benim bu yazımı okumuş olsalar birbirlerini tebrik ederler herhalde.

Bu sahneyi görüp bir çocuğun bile anne bana da al, bizde alalım dediğini ve o annenin alamayacak durumda olduğunu düşününce benim içimden bir şeyler akıyor inanın.


Unutmayalım!
kimileri için hiç meblasında olan bu tür harcamalar birçokları için hala ultra lüks.

İş bu sebeple bu ve bu tür reklamları esefle k ı n ı y o r u m .




****************************************

3 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Aynen katılıyorum ve ben de her vesile ile dile getirmeye çalışıyorum. Sanki herkes için her şey yolunda, ülkemizin her köşesi, büyük, bahçesi havuzlu, çok katlı, aydınlık mutfaklı evlerle dolu izlenini veriliyor. Çoğunluk da, ya özenerek, ya da diş bileyerek, bu mutlu azınlığı izlemek zorunda bırakılıyor.Yiyecekler de çok süslü ve özendirici sunuluyor. Alamayanı var. Hamilesi var. Diabetlisi var. Biraz insanlık, biraz özen yahu, ayıptır. Asu coştu yine. Sevgiler.

e. t. dedi ki...

Asuman; evet çok haklısın. Bu işin birde parası olsa bile sağlık problemleri yüzünden yiyemeyenler kısmı var.Çölyak, diabet vb...
aslında yeni gelen mevsim sebebi ile küçük çocukların genelinin çok sevdiği dondurma reklamlarıda ve daha birçok reklam malesef çok aşağı kalmıyor ama bu reklam dediğim gibi uzun zamandır dikkatmi çekip beni üzüyordu.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Bu fikire katılanların olması benide mutlu etti.Sebeplerini çok güzel açıklamışsınız.