10 Ekim 2009 Cumartesi

2. gün........

Diyette 2. günümü tamamladım. Normalde cumartesi-pazarları zorunlu olmadıkça PC yi açmıyorum. Sırf bu diyet meselesi hatırına açtım, birşeyler yazıyorum şu saatde :)
Öncelikle bugün çok güzel bir gündü. Öğleden sonrayı yeni keşfettiğimiz bir ormanda babaannemiz ve dedemizle birlikte geçirdik. Fotoğrafını çekmek istediğim o kadar çok an oldu ki..... ama makinenin şarjı yoktu :( telefonlarıda arabada bıraktığımız için çekemedik, kısmet olur tekrar gidersek o zaman çekerim inşallah. Havalar soğumadan tekrar, tekrar gitmek istiyoruz.
Eveet gelelim bu günün durumuna.....


sabah:
Bu gün evde kahvaltı etmeme ve masanın üzerinde koca bir nutella kavanozu durduğu halde dünki ile aynı menuyle tamamladım kahvaltımı :) üstelik bu sefer çayıda şekersiz içtim ;)

arada;
10 tane üzüm, 2 tane badem

Öğle;
1 tabak kevreviz yemeği
1 bardak şalgam suyu -40 kaloriymiş.


Bu kereviz başka kereviz tarifi:
(Öz.ünde benimde yediğimiz en şahane kerevizdi, ben yaptım diye değil, gerçekten ;) uydurmasyon bir tarif bu. Hiç bir yerden okumadım ve duymadım. Böyleyken bu kadar güzel oldu diye nasıl koltuklarım kabardı bir bilseniz :) Ama acaba Amerikayı yenidenmi keşfettim diyede geçmiyor değil içimden. Ne de olsa bu konuda benden çok daha tecrübeli niceleri var.) miktarları kişi sayısına göre göz kararı ayarlarsınız.


malzemeler:
3 orta boy kereviz,
2 küçük patates,
1 orta boy soğan,
1 ekşi elma,
1 kırmızı biber
3 ortaboy domates,
1 limon suyu,
tuz,
3/4 kaşık zeytin yağı.Diyete başladımya yağları ölçüyle koyuyorum :P
Tüm malzemeleri doğradım. Elmayıda kabuklarını soyup doğradım. Üzerine limon suyu, tuz ve yağı gezdirdim. Düdüklüye koydum. 10 dk. pişirdim. Ama 8 dk. yeterli olacakmış.

İçimden 1 adet küp şeker koymak geldi ama başladığım diyeti hatırlayarak vazgeçtim. Sonra tadına bakınca hiçde gerek olmadığını düşündüm.
Soğanları ve yağı kavurmadım. Yiyecekler kavrulmadan daha vitaminli ve sağlıklı oluyormuş. Bu diyetle beraber duyduğum bildiğim tüm sağlıklı yeme alışkanlıklarını uyguluyorum ;)

Arada;
yarım elma,
1/2 paket çubuk kraker

Akşam;
aaah ah bu öğünü yazmasam :P
ya bu gün mutlu bir gün geçirdik ya, birde açık havadaydık yaaa iştahım çok açıldı :P
detaya girmeyeyim ~400 kalorilik bir yemek yedim :(((
yanında birde kola içtim, üstelik diyette değil !!! :((((( gelsin 89 kalori
üç kaşıkta salata yedim.

Ama yanımda yenen, mis gibi künefelerin ucundan bile tadına akmadım !

Yatmadan önce;
2 tane ceviz - tanesi 25 kalori-

İşte böyle bol kalorili bir gün geçirdim.
Yaptığımız yürüyüşün çok fazla etkisi olduğunu sanmıyorum zira A.Y. ile birlikte (bebek arabasız, yanımızda yürüdü :) ) ağır aksak gezinti havasında olduğu için pek yorulmadık bile.
Yarın sabah hava güzel olursa yine kayınvalidemlerle dışarıda kahvaltı yapma planımız var. Sevineyim miiii, üzüleyim mi bilemiyorum. Yarın ki yemek istihkakımı kahvaltıda doldurmamayı umarak bu yazıyı burada noktalıyorum.
.
.

fotoğraf: portakal ağacından.
Not: Ebrucum bak bugün yediklerimi gördün, ama hiç umutsuz değilim :) ne yapalım, biz ağır ve emin adımlarla ilerliyoruz :P Yenen yendi bir kere,sonraki lokmaya dur diyelim biz.


Not 2: elektrikler kesildi ve ben netten koptum :( yazımı tamda bitirmiştim. Ama yayınlayamıyorum yaaaaa :(

a haa geldi :) bende tam yazımı wordde kaydediyordum. tekrar gitmeden yayınlayayım.


********************************

3 yorum:

My Smitten World dedi ki...

hmmm - demekki yalniz degilim su kola konusunda ;) ama basaracagiz arkadasim !!!

#fatma# dedi ki...

umarım başarılı olursun cnmm 2 ay önce tam 74 kiloydum şimdi 63 kiloyumm sırrımı söylemiyeyim (kıskançlık değil)sadece uygulaması kararınıza kalmış diye...Zor bir süreç kilo alması kolay vermesi çoooookk zor :)))

e. t. dedi ki...

Ebru ah o kola yok mu o kolaaaaa
çok sık içmesemde, bi onu çıkartamıyorum hayatımdan.

Fatma, inşallah sende yeni kilonu koruyabilirsin. Yok zaten ben kendimi aşırı zorlayan bir program içinde değilim. sadece yediklerimden çeyrek porsiyon azalttım diyebilirim.