25 Mart 2009 Çarşamba

kapalı mekanlarda sigara içme yasağın kaldırılsın



Kapalı mekanlarda uygulanan sigara yasağını takdir ediyorum. Gerekliliğine şiddetle inanıyorum.


Sigaradan ve dumanından ve kokusundan ve külünden ve kül tablasından ve içenin üzerine sinen kokusundan nefret e d i y o r u uuuuu m . nefret !


Ama şu günlerde neredeyse yasak kalksın diyeceğim çünkü bu yasak olmasa daha az etkileniyordum.

Şöyle ki;

çok şükür yakınlarımdan hiç biri sigara kullanmıyor. Yani direk sigara içen kimseyle yan-yana, yüz-yüze gelmiyorum.

Bu yasak uygulamaya geçtiğinden beri iş yerinde sigara içilebilir olarak ilan edilen kafeterya ! (yalnız buraya dikkat ediniz. sanki o kafetaryaya giden sigara içmeyen bir kişi olamazmış gibi) ve izinsizde olsa wc lerde sigara içilmesi gerçek anlamda yasaklandı ve sigara içenler kapı dışına sevk edildi. İçmek için bina dışına çıkıyorlar. Buraya kadar her şey güzel gibi görünsede asıl mesele burada başlıyor.

Efendim bina binamız oldukça büyük ve havalandırma camlarla değil havalandırma kanalları ile yapılıyor. İşte binaya dağıtılan bu temiz havada Alplerden getirtilmiyor tabii ki !

Bina kenarlarındaki menfezlerden bina etrafındaki hava çekiliyor.


Eee benim çok sevgili mesai arkadaşlarım bina etrafında bu menfezin altında sigaralarını telleyince bilin bakalım noluyoooorrrr ????????????????


Odada epeydir kağıt yanığı arayan zavallı ben :I


Masam cam kenarında, kanalda camın önünde.

Ve ben yasak başladı başlayalı pasif içici oldum iyi mi !!!!!!!!!


Neyse olayı keşfedip idareye haber verdim. Bakalım nasıl bir çözüm getirilecek. Ya o insanlar başka bir yerde sigara içecek yada kanalın giriş yeri değiştirlecek. Başka bir yol aklıma gelmiyor.

bakalım nasıl olacak? tekrar yazarım.


Aslında bu konuda çok yazılacak şey var.

Bu insanlar orada sigara içerek kaç dk. iş kaybı oluyor?


yerinden kalk Asansör bekle yada yürü en az 5 dk.(yerine göre tabi) sigara kaç dk.da içilir acaba? hadi onada 5 diyelim. dönüşte asansör denk gelsin hemen çıksın 3 dk. mesela. ettimi 13dk bir sigara için bu insanlar ortalama 4 tane içsin günde. 13x4= 52 d a k i k a (öğle arası hariç 4)

Az mı?

eğer bu kabul edilebilirse bu kadar zamanı bende kendim için ayırmalı değil miyim?

Ayrı bir konu, çok ünlenmiş, en lüks olduklarını kendilerince idda eden restorantlar bile var sigarasız bölümü bulunmayan !!!

(bir yazımda yazdığım pazar kahvaltıya gittiğimiz yer meselaaa! bilseydim baştan )

yada tüm dünya uygulamalarında sigara içenler ikinci sınıf kabul edilirken sigara içmeyeni (sayısal azlığından mıdır nedir ) ikinci sınıf yerlere oturtan !!!


aahhh ahhhh düzelecek inşallah bunlarda düzelecek.................
çok mu uzamış ne :) daha bunlar bu konuda içimdekilerin yarısı bile değil :)
ya birde durup demezler mi? kime neyi yasaklıyorsun diye?
söyliyeyim güzel kardeşim
sana benim havamı kirletmeyi yasaklıyorlar. Bebeğimin havasını kirletmeni yasaklıyorlar !



10 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

Amanin dedim basligi gorunce :)) Kotu olmus yaa sevgili E.T, insallah en kisa zamanda cozum bulunur :)

e. t. dedi ki...

:) sağol canım.umarım en kısa zamanda ...

Adsız dedi ki...

hemen geliyorum oraya... sen bana bir liste ver... islerini kaybetsinler de gorurum onları... acil müdüriyete yazılı bildiriyorsun... ben de kodamanlarımı arayaım hemen cıkarttırayım birkacını... sen hic uzulme canım... Eşin : Özün

T.U.B.A dedi ki...

gene de wc'lerde sigara içenler vardır diye tahmin ediyorum. Hakkaten artık kimse wc'de içmiyor mu? Bizim katta da durum boyle mi?

T.U.B.A dedi ki...

gene de wc'lerde sigara içenler vardır diye tahmin ediyorum. Hakkaten artık kimse wc'de içmiyor mu? Bizim katta da durum boyle mi?

e. t. dedi ki...

Öz.üm :) paniğe gerek yok :) ben zaten idareye mail ile bildirdim. Kimsenin bilerek yaptığı birşey değil aslında.(eskiden içerde içerken bilerek yapıyorlardı ama neyse)
çok tatlısın :)

tubacim; evet ya inanılmaz di mi :) artık wc lerdede (sizinkine gitmedim doğrusu ama böyle olduğundan şüphem yok) cidden yasak. yukardaki kafeteryada da içemiyor kimse.Kafeteyanın balkonuna yada dışarı kıış kıış :D

GeCe dedi ki...

ay bende içmiyorum ve içilmesinden rahatsızım ama aynı şeyden muzdaribim

en çok başıma gelen olay ise vapurdan inerken oluyor, vapurda içmek yasak olduğu için daha indikleri ilk adımda hurra hepsi yakıyor ve yürüyor ama arkadan gelen ben (bizler) o dumanın altında kalıyoruz o kadar sinir oluyorum ki anlatamam

Kado dedi ki...

Merhaba. bende dışarıda sigara içen birinin dumanına maruz kalmaktan, sigara dumanı olmuş kapalı bir alana girmekten, saçımın, kıyafetlerimin sigara kokmasından nefret ediyorum ve bu arada 15 yıldır da sigara kullanıyorum. Ama evimde hiç sigara içilmedi ve yanımda çocuk yada hasta varken asla sigara içmedim, içirtmedim. Sonuçta sigara içmek benim kararım ve bu kararımla başkalarının yaşam kalitesini etkilememeliyim. Sigaranın zararları konusunda oldukça bilinçliyim ve en kısa sürede de bırakmayı planlıyorum. İşe girişimde de iş verenim benim sigara kullanıcı olduğumu bilerek işe aldı ve mesai saatleri içinde sigara içmeye vaktimin olmadığından çıkışta içtiğim günlerin sayısı çok fazladır. Öte yandan modern hayatta sağlığımızı etkileyen tek şey sigara değil. Tüm gün bilgisayar ekranının karşısında kalıp, çocukların yanında cep telefonu ile konuşup, plazma tv lere sahip olup, daha ilkokulda çocuğa bilgisayar alıp onu başına oturtan, alışveriş merkezlerinde gezdiren v.s. bir çok kişinin sigara kullanmadığı için sigaraya bu kadar karşı çıkması beni şaşırtıyor. Yani sonuç olarak ruh, beden, akıl sağlığımıza zararlı herşeye yasak getirilmesini ve tepki verilmesini çok isterdim.

e. t. dedi ki...

Kado: sigara içmek yada içmemek sizin kararınız. Kendi isteğinizle içer sonucuna katlanırsınız. Tıpkı sağlığımızı tehdit eden diğer şeyler gibi. Yani bu sizin seçiminizdir. Fakat siz istemediğiniz halde(sonucu ne olursa olsun, yani illa sağlığınızı bozması şart değil!) sizi bir şeye mecbur bırakıyorlarsa yanlış burada başlıyordur.

Şaşırdığınız mevzularda da; bu durum insanlar kendileri seçiyorlar. tek ve çok büyük fark ise, bu seçimleri diğer insanları sigara dumanının istemsiz yayılması ve rahatsız etmesi gibi etkilemiyor.
Cep telefonun hariç!
Bu konuda size tamamen katılıyorum. Hatta biraz önce bilim adamlarının 10 yıla kadar cep tel.larının yasaklanma ihtimali görüştüklerini duydum. Kendimizin ve özellikle çocukların olabildiğince uzağında tutmamız gerektiğine inanıyorum.Tabi baz istasyonlarına napabiliriz ayrı bir soru işareti.

Bu arada plazmalar tüplü tv lere göre daha az radyasyon yayar. yani tüplü tvlerden daha az zararlıdır.

Adsız dedi ki...

SİGARA İCENDE İÇTİRENDE HAYATINI RİSKE ATMIŞ OLUR.. İYİ ÇALİŞMALAR..