23 Eylül 2009 Çarşamba

bayram bayram olalı görmedi böyle tatlı :P



Bir bayramı daha bayram gibi geçirdik.

Bayram gibi bir bayramı gelmeli- gitmeli; yaşımızı göz önüne aldığımızda bol gitmeli, bol tatlılı- yemeli içmeli; alacağımız kiloları göz önüne aldığımızda bol tatlıları bol tatmamalı, bol bol tebrikleşmeli, bol neşeli, bol sevinçli ve bol A.Y. ye ile oynamalı, yazmalı, çizmeli, gezmeli ama yinede pamuk şekerine doyamamalı bir bayram geçirdik. Allah a şükürler olsun.



Fotoğraf makinemizin uzun süredir azizliği üzerinde. Kesinlikle aynı dili konuşmuyoruz. Ben bu konuda epey çaba sarfettim ama onda hala tıık yok. Bu konuda çok sinirim bozuk.

Bir fırsatta aldığım yere gidip okutucam. Makinem aman aman birşey değil ama benim işimi fazlasıyla görüyor - du. Ne de olsa profesyonel çekim yapmıyorum. Çektiklerim bana hatıra kalsın yeter. Gün olur heves eder, ciddiye alırsam o zaman daha iyisini düşünürüm şuan elimdeki casio ........ modeli neydi ya, bak onu bile harırlayamadım şimdi.


Dur bakiim. Casio Exilim - Z20 imiş.

Neyse işte arada çekmeyesi tutuyor. Ne hikmetse! Benide krize sokuyor.

Zaten A.Y. den pozları zor yakalıyorum. Makineyi elimde görür görmez makineye doğru saldırıya geçiyor. Eline alıp kendi görüntülerine bakmaya bayılıyor. Hele de videosunu açmayı başarırsa kendini şaşkınlıkla izleyip bize gösteriyor.


Yukarıdaki makineyi ele geçirmesine ramak kala çekilmiş bir foto.

Geleliiim bayram tatlılarıınaaaa ;)




Eveet yukarıda yapım aşamasını görmüş olduğunuz ve tüm yapımı bu resimdeki kadar diyebileceğimiz basitlikte amaaaa tadı bir sonraki bayrama kadar damağınızda kalacak süper leziz ve aynı süpelikte kolay olan kuru baklava.

(Vay be ne tanıtım oldu. yok yok ben işi bırakıp reklam işlerine yada ticarete atılmalıyım. bu konuyuda bilahere ele alayım.)

Gerçekten ağızda dağılan bir tatlı ve insanı hiç kesmiyor denecek hafiflikte. Yiyen herkesin takdirini kazandık :D


Bu tarifi yeni tanıdığım ve tanıdığıma çook memnun olduğum işte bu Yemek Zevki sitesinin sahibesi Melda hn. dan öğrendim. buradan kendisine teşekkürlerimi yineliyorum.

Gelelim o süper basit tarifine. (ilgili sitede var olsada bu kadar bahisten sonra bende anlatayım)

Malzemeler:
3 yaprak baklavalık yufka,
4 kaşık eritilmiş tereyağı,
3 kaşık tahin,
3 kaşık dövülmüş ceviz içi,
3 kaşık şeker,



Hazırlanışı:
Yufkaların her katının arasına 1 kaşık tereyağı sürülür.
3.katına tereyağından sonra sırası ile 3 kaşık tahin sürülür, 3 kaşık ceviz ekilir, ve 3 kaşık şeker ekilir.

yufka kenarından çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır ve üzeri tereyağ ile yağlanıdıktan sonra verevine (baklava dilimi şeklinde) kesilerek yağlı kağıt yerleştirilmiş tepsiye dizilir.

160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirildikten sonra afiyetle parmaklarla birlikte yenir :)


kalan olursa misafirlerede ikram edilir :P

Tarifinde piştikten sonra üzerine pudra şekeri ekilir diyordu ama ben daha baklavamsı olsun diye ve tadı açısından buna gerek olmadığının düşünerek ekmedim.

Bu şekilde 1 ruladan hemen hemen 10-11 tane çıkıyor.4 rula 1 büyük bir fırın tepsisini doldurdu.


Arefe akşamı ilk tepsi pişti. Tadına bakınca hemen 2. tepsiye giriştim. Tepsinin biri bayram sabahı babanemize gitti ve afiyetle yendi. Sonrasında da gezmeler, şekerler, börekler filan derken bir bayram daha mutlu sonla bittiiiii.


.

.

*****************************

2 yorum:

Güneş dedi ki...

Ne güzel bayramı bayram gibi yaşayabilmek, tatlı çok basitmiş gerçektende ama elde açılan gibi olmaz sanırım yinede, tatlıyı çok seven biri olarak böyle düşündüm , ama eminim daha hafiftir ve artık, buna geçmemde fayda var :)
Bir önceki postunuda okudum gerçekten nasıl bir nesil yetişmiş, inşallah bizlerin yetiştirdiği nesil,eski nesiller gibi olur.

e. t. dedi ki...

Güneş inan ben elde yapılan yufkayı hiç aramadım. Ama şerbetli baklava yapsaydık belki eldeki gibi olmazdı. bu benim ilk baklavalık yufka elime alışım. Ben tatlı sevmem ama bu çok hafif olduğu için çok hoşuma gitti.

İnşallah evletlarımızı layıkı ile yetiştirebiliriz. Tüm gayretimiz bunun için değil mi...