Nerden başlasam nasıl anlatsam hallerindeyim. Yazılacakları sıcağı sıcağına yazmayınca işin içinden çıkmak ve bu konuda kendimde güç ve istek bulmak gittikçe daha zor bir hal aldı/alıyor.
Neyse bu yazıyla üzerimdeki bu ataleti atmış olurum inşallah. Yoksa aaaa bunu yazmalıyım ,bunu yazayım dediğim şeyler hem zihnimi fazla meşgul etmeye başladı. Hemde not alma adetini kendimde bir türlü oturtamadığım için arada kaybolan anılar çoğalmaya başladı.
Ve hayatımızda iki önemli dönüm noktasını atlattık/atlatıyoruz. Bunlara daha sonra değineceğim. Tarihleri geçsede yaşananların sırasını bozmadan aktarmayı düşünüyorum.
Bahardan kalma Öz. ve A.Y. nin oyun hamuru yapma ve akabinde de elbette oynama macerası.....
Bana sorsalar önce daha küçük bir kap içersinde hamuru yoğurmalarını ve biraz tuz eklemelerini ve hatta belkide bir iki damla da zeytin yağı eklemelerini salık verirdim fakat pek sevgili sevgilim aklına geleni çabucacık yapıp ortaya koymada bir numara olunca ;) bana da fotoğraflamak kaldı, başlarında şöyle yapsaydınız, şunu da koysaydınız diye dır dır etmelerimi saymazsak :)
Amaç hamur yapmak mı? yapmak.
Hamur yapıldı mı? yapıldı.
Fakat tek seferlik ve o anı kurtaran bir aktivite oldu. Elbette ki hamurlar çok da uzun ömürlü olamadı.
Kadınla erkeğin farkı...... (Belki de bu nokta da verdiğim kararlar yüzünden A.Y. babasına daha düşkün. Düşkün kelimesi doğru kelime mi aslında emin değilim. ama şuan yerine bulabildiğim başka bir kelime daha yok.
İşlerin önünü ardını, sonucunu, maliyetini, etrafa verebileceği zarar-yarar muhasebesini yapan ben olduğum için, daha açıkçası kurallara bağlılığım sebebiyle böyle !
Fakat yapabileceğim birşey yok, ben buyum. en azından bu olmaktan rahatsızlık duyana kadar buyum ;) )
Benim oyun hamuru tarifim kendi çocukluğumdan kafamda kalanlardı. Un, tuz, su, sanki birazda sıvı yağ. Ama miktarlar filan unutuldu.
Bu konuda nette birçok tarif var. Araştırıp görebilirsiniz. Bana en farklı ve matıklı gelense;
Damla nın sitesi Kitubi de yazdığı bu tarif. Mantıklı olan kısmı ise biraz pişirilerek hazırlanması ve bu pişirmenin, bozulma konusunda da, gıda boyasının elleri boyamasına mani olma konusunda da faydalı olacağı. Denemek isteyenlere.
hamur tarifi yanlışsa da mutluluğun tarifi burda ;)
8 yorum:
ne olur her gun yaz... bdc... Ozun
:)
İnsanın sınırlarını ancak evlat genişletebilir herhalde... yumuk yumuk elleri ne kadar tatlı ''medine de çekilmiş olan resim de de; toprakla oynarken elleri dikkatimi çekmişti:)'' maşaallah çok tatlı, Allah(cc)mutluluğunuzu daim eylesin.
Selam ve Muhabbetle!
resimlerden belli ne kadar eğlendikleri, ortayada güzel şeyler çıkmış baksanıza
ne güzel yazmışsın..öğreneceğimiz çoook şey var desene...siz hamurları, kermitleri yapın bol bol...senden tarif alcam sonra :):)
yerim ben onun küçük parmaklarını...a.e.o.........
Çok doğru canım,önemli olna paylaşmak ve keyifli dakikalar geçirmek.Sizin adınıza mutlu oldum ben de.Sevgiler...
Allah yolunuzu açık etsin. Çok doğru yaptığınızı düşünüyorum. Bilhassa çocuğun değişik şeylelerle ve de hamurla uğraşması çok isabetli. Hamurun şekil verilebilir olduğundan çocuğun beynindki yeni reseptörlerin (beyin bağlantıları, ilişkilendirmeleri) gelişmesinde çok yararlı olduğunu duydum. Çocuğun mümkün olduğunca değişik şeylerle meşgul olması, beyin gelişmesinde çok önemliymiş. Ancak bazı ailelerdeki çocuklar adeta, "Saldım çayıra mevlam gayıra" şeklinde olduğundan çok üzücü oluyor. Allah yuvanızı mutlu etsin.
Tarz-ı islam;
ecmain...
teşekkür ederiz. çok haklısınız.
Yorum Gönder