23 Aralık 2010 Perşembe

öksürüğe en tatlı ve en lezzetli çare :)


Tam da öksüre çareler aradığım günlerin ardından çare olarak böylesi bir haberi okumak bana çok iyi geldi. A.Y. nin de yediği yiyeceği en tatlı ve lezzetli ilaç olur herhalde :)

buyrun haber (kaynak: zaman ) :
Bilim adamları özellikle 18 yaş altındaki çocuklarda ve gençlerde zararlı olan öksürük şurupları yerine, inatçı öksürüklerin tedavisi için çikolatayı öneriyor.
The Telegraph'ta yer alan habere göre, araştırmacılar kakao ve çikolatadaki "teobromin" adlı bileşenin öksürüğü kestiğini belirlediler. Yararlı olduğu tam olarak kanıtlanırsa, iki yıl içinde ilaç şeklinde piyasaya sürüleceği kaydedildi.
İngiliz Ulusal Akciğer ve Kalp Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada, kakao ve çikolata içerisinde bulunan "teobromin" isimli maddenin öksürüğü engellemeye yardımcı olduğu tespit edildi.
Çikolatadaki "theobromine" isimli maddenin, boğazda kaşıntıyı ve öksürüğü önlemede öksürük şuruplarından bile daha etkili olduğunu söyleyen araştırmacılar, öksürük şuruplarında bulunan "codeine" isimli maddenin özellikle 18 yaş altındaki çocuk ve gençlerde faydasından çok zararı bulunduğunu açıkladılar.
Teorik olarak öksürüğü yatıştırmada bir parça bitter çikolatanın yeterli olabileceğini söyleyen araştırmacılar, ihtiyaç duyulan gerçek dozun belirlenmesi için henüz çalışma yapılmadığını ifade ettiler.

8 yorum:

Mutluanne dedi ki...

Oğlumda süregelen inatçı öksürükle uğraşırken bu haberle karşılaşmam ne kadar güzel oldu anlatamam..bende sevmiyorum şurup vermeyi çünkü. uzun zamandır atamıyo öksürüğünü...umarım iyi gelir zaten bayılıyo çikolataya
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ne tatlı bi haber :D

yasamdan dakikalar dedi ki...

GÜZEL BİR HABER.DENEMEKTE FAYDA VAR :)

Adsız dedi ki...

sipariş alındı... babanız... :) OZ

sirinanne dedi ki...

Peki 18 yaşından büyükler?

My Smitten World dedi ki...

eveeet... hani bize hani bize... cocuklara iyi geliyorda bizeee ??? tatli bir haber canim... hayirli nir 2011 diliyorum sana ve ailene :))

Yazıyor dedi ki...

Her şey bir şeye vesile elbet, ama işin içinde gerçekten inanmakta yatmıyor değil. Çikolatanın şifaya vesile olacağına inanmayana da iyi geleceğini de sanmam, bir diğerine şifa olurken ona fayda vermiyor:)

Sevgili e.t. sayfa uzun zamandır yenilenmiyor. Yumolu yumoşun resmini cismini özledik:)

Selam ve Muhabbetle!

e. t. dedi ki...

Ranacım;
senin yorumunla silkindim, blog yenilendi ;)

teşekkür ederiz....