16 Ekim 2009 Cuma

boğazında düğümlenen hıçkırık ben olayım......



Kişinin sevdiği ve sevmediği renklere göre kişilik tahlilini yapmak da mümkünmüş.
Bu tahlil için yapmamız gereken şu sekiz renk arasında en sevdiğimizden en sevmediğimize doğru bir sıralama yapmak  ve 1 den 8’e numaralandırmak.

Yeşil,    Sarı,     Mavi,      Kırmızı,     Mor,     Kahverengi,    Siyah,    ve     Gri.

{ Beni daha iyi tanımak istiyenler için, ay  şu e.t. hakkında daha fazla bilgi sahibi olsam diyenler :PPP , beni yakından tanıyamadığına hayıflananlar için  :PPPPPP    Bu sıralama benim sıralamamdı aynı zamana :)

Doğrusu bence benim için cuk oturan bir tarif oldu. Hadi  bakalım siz ne diyeceksiniz????  }   





Sıraladınız mı ?????
İşte sonuçlar..............   Bakın bakalım  siz nasıl birisiymişsiniz   :)


MAVİ sükunet ve sadakat rengidir. Maviyi ilk sırada seçenler hassas ve huzur arayan insanlardır. Hayatları kontrollü, hedefleri bellidir. Problemsiz, üzüntüsüz bir hayat isterler ve bunun için bir çok şeyi feda edebilirler. Tutarlı ve sürtüşmesiz bir beraberlik arzu ederler. Mavi son sıralarda ise tatminsiz olduğunuz ve sizi kısıtlayan şeyleri yıkmak istediğiniz anlamına gelir. Tekdüzelikten nefret ediyorsunuz demektir ama bu yüzden aile ve iş hayatında sürekliliği sağlayamayabilirsiniz.


SARI Sarıyı 2., 3. veya 4. sırada seçenler iyimser kişilerdir ve geçmişe değil daima ileriye, geleceğe ve umutla bakarlar. Hayatı kolay görür, problemleri pek kafaya takmaz, kolay endişelenmezler. Ama bu tembel oldukları anlamına da gelmez. Sürekli olmasa da sıkı çalışma dönemleri vardır. Hele sarıyı ilk sırada tercih ettiyseniz bu sizin çok hırslı ve sürekli zevk ve mutluluk arayan birisi olduğunuzu gösterir. Sarı renk hayli geri tercihlerde kaldıysa ümit ve hayallerinizi kaybetmiş, kendinizi reddedilmiş, bahtsız hissediyorsunuz ve içe dönmüşsünüz anlamına gelir.


KIRMIZI arzu ve enerji demektir. İlk sırada kırmızıyı tercih edenler dürtüsel davranan, kazanmak isteyen, enerjik kişilerdir. İyi bir lider olurlar. Beklentileri yüksektir ve hayatı dolu dolu yaşamak isterler. Kırmızı 7. veya 8. sırada kalmış ise yaşama sevinci ve macera arzusu çok az demektir.


YEŞİL sebatkarlık, tutuculuk ve değişime direnç anlamındadır. İlk sırada tercih edilmişse, siz inatçı, sahiplenici ve hayli bencilsiniz demektir. Başarma hırsınız fazladır, kıymetli şeylere sahip olmak, hatta onları biriktirmek meyliniz olabilir. Tanınmak ve başkalarını etkilemek istersiniz ama başarısızlık ve kayıp ihtimalleri sizi çok üzer. Yeşil son sıralarda kaldıysa benliğiniz incinmiş, gururunuz kırılmış demektir. Buna bağlı olarak da tenkitçi, alaycı ve dik başlı olabilirsiniz.


GRİ nötr bir renktir ve zıtlıklar arasında orta noktayı bulma isteğini temsil eder. Gri ilk tercihiniz ise, hiç bir yere angaje olmadan bağımsız kalmak istiyorsunuz demektir. Fikir ve duygularınız her an değişebilir. Bir gurupta “erimekten” nefret edersiniz. Yapan değil izleyen olmayı tercih edersiniz. Griyi son sıraya bırakanlar ise tersine paylaşmayı seven, bir guruba katılmak isteyen, arzulu, hevesli insanlardır. Bu kişiler hedeflerine ulaşmak için her yolu denerler.


SİYAH “hayır” demektir. Bu rengi ilk sırada seçen kişi (ki bu nadir görülür) kaderine isyan ediyor demektir. Siyah ikinci seçim ise, idealiniz, tutkunuz uğruna her şeyden vazgeçebilirsiniz. Eğer ilk tercih sarı, ikinci tercih siyah ise, kişi hayatında köklü değişiklikler yapmak üzeredir. Normalde siyah son sıralarda seçilir ve bu, kişinin kaderiyle barışık olduğuna işarettir.


MOR ise iç çatışmaları simgeler. Özellikle de dürtülerinizle sükunet arayışı veya hükmedicilikle boyun eğme hisleri arasında çatışma yaşadığınızı gösterebilir. Moru ilk sıralarda tercih edenler mistik ve büyüsel arayışlar içindedirler. Zihinsel olarak tam olgunlaşmamışlardır. Hayal dünyasında yaşarlar. Mor genellikle son sıralarda tercih edilir ve olgunlaşmış bir yapıya, gerçeklerle yüzleşebilen bir kişiliğe işaret eder.


KAHVERENGİ  fiziksel iyilik rengidir ve sizin kendi sağlığınıza gösterdiğiniz ilgiyi simgeler. Eğer kahverengiyi orta sıralara (4., 5.) koymuşsanız sağlığınız ve bedeninizle sadece gereği kadar ilgileniyorsunuz demektir. Bu da iyiye alamettir. Hastalık evhamı olanlar, kendini fazla dinleyenler ise kahverengiyi ilk sıralarda tercih ederler. İlk tercihiniz bu renkse hayli huzursuz ve endişelisiniz demektir. Kahverengiyi ilk üç sırada tercih edenler aynı zamanda güvenli bir çevre arayışında olurlar. Mesela mülteciler genellikle bu rengi ilk sırada tercih ederler.  Kahverengi son sırada olduğu takdirde ise, tersine, sağlığınızla gereği kadar bile ilgilenmiyorsunuz anlamına gelir. Sandığınız kadar sağlıklı olmayabilirsiniz. Çabuk bir check-up yaptırın.


******************************

Gelelim ikinci konuya
adeta   "boğazında düğümlenen hıçkırık ben olayım, unutma beni, unutama beni " diyen, lokmaların hesabını vermeye eeeee.

savcı   :  Hadi bakalım lüp lüp yerken iyiydi di mi?
sanık   : valla hakim bey amca yerkende iyi değildi aslında ama oldu bi cahillik işte....

hakim  : bunların hesabının sorulacağını bilmiyor muydun?
sanık   :  .......................

hakim  : konu hakkında son sözün ne?
sanık   : hakim bey amca,
           Benim çoook çok sevdiğim bir eşim var.hayat eşim, ruh eşim, kayınvalidemin deyişi ile karşılığım, canımın  Öz.ü.
           Şimdi bu Öz.ümün çok tatlı bir annesi, annesininde en az kendi kadar tatlı bir annesi var. Sağolsunlar, oğlumuzun karşılığı diye beni pek bi severler   :D    bende Onları çok severim.  3 gündür bizdelerdi. ( keşke hiç gitmeseler)   Çok güzel vakit geçirdik.
savcı   : Hakim bey konuyla ilgisi yok.
hakim : yavrum konuya gel.
sanık  :  Neyse işte, kayınvalidem biliyor benim un helvasını çok sevdiğimi. Aslında ben u helvasının tadını bile bilmezdim. Ben tatlı sevmem pek. (künefe dışında, ha birde raffaello dışında. ama raffaello tatlı ötesi bişey, onu bilahere anlatırım.)  Un helvasını ilk ananenin elinden yemiştim, çok sevdim.  Şimdi ananede bize gelince kayınvalidemde ayyy anne e... un helvasını çok seviyordu hadi O nun için yapsana diye....  74 yaşındaki bir kadıncağızdan rica edip yaptırmış.  Eve gittim ki her yeri almış mı bir koku !!!!!
Bir sürü yemekte hazırlanmış onların kokusu daha bi mis gibi......

Şimdi hakim bey amca bu yaşta kadıncağız uğraşmış yapmış nasıl derdim ben rejimdeyim yiyemem diye.
Zaten Öz. şimdi çok uzaklarda. Bu ay zayen bir var, bir yok.  Bir prag, bir münih.....
E ben tek evsahibi olarak nasıl sofrada onlara eşlik etmem, nasıl derim ben rejimdeyim yiyemem diye.
Ama neyse ki yinede az az yemeye çalıştım. Normal halimden az yediğimi garanti edebilim.

Hakim : yaz kızım  .....

Karar  :   Rejim programının aynen devam etmesine,  haftalık tartıya çıkma günü olan cumartesinin 2 gün sonraya atılmasına, ve sanığın pişmanlığı ve iyi niyeti göz önünde bulundurularak bu aksatılan iki günün cezası olarak  tartılmadan önce sanığın hedeflenen kilo tutturulana kadar günde en az yarım saat yürüyüş bandına çıkartılmasına karar verilmiştir.

*
*
Kalan un helvalarının akıbeti  :    iş yerine getirilip, mesai arkadaşlarına dağıtılmıştır.
Kalan yemeklerin akıbeti  :  gece dönecek eşe, yarın öğle yemeği olarak sunulması ve bitene kadar takip eden öğünlerde yedirilmesi düşünülmektedi.
Kalan kuru pastaların akıbeti : eşinde yemeyeceği tahmin edilmekte ve ne yapılacağı bilinememektedir. (bunların tadına bile bakılmamıştır.) komşulara versem ayıp mı olur acaba  :PPP


************************

4 yorum:

beyaz mendil dedi ki...

Mavi benim rengim ve her zaman ilk sırada olacak:))

beyaz mendil dedi ki...

Mavi, benim rengim ve her zaman ilk sırada olacak:))

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

ayyy çok hoştu.neyseki cezan hafifmiş.iyi hakim müebbet diyete çarptırmamış.Allah beterinden saklasın şekerim

e. t. dedi ki...

Beyaz mendil; huzur insanısın yani :)

Ceyda amin amin, napalım bunada şükür :)